Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Euro 2016:Πέφτει ενα ακομη κάστρο στην τηλεοραση!



Με ξεκάθαρο φαβορι τα συνδρομητικά κανάλια άρχισε η κούρσα και για την Ελλάδα για το ποιος θα δείξει τους 51 αγώνες της τελικής φάσης του τουρνουά της Γαλλίας.
Η Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φακέλων αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τελικής φάσης του EURO 2016, η οποία για πρώτη φορά θα γινει με τη συμμετοχή 24 ομάδων.


Τον διαγωνισμό θα «τρέξει», όπως και στα προκριματικά του EURO 2016 που μεταδίδουν ηδη ο ΟΤΕ και η ΝΕΡΙΤ, η εταιρεία CAA Eleven και η προκήρυξη αφορά συνολικά 35 ευρωπαϊκές χώρες.
Το… νέο που αφορά ολη την διαδικασία είναι πως δεν είναι απαραίτητο πια  τα δικαιώματα της τελικής φάσης να καταλήξουν σε «ελεύθερο» κανάλι. Εξ ου και μπαίνουν στο κόλπο και τα συνδρομητικά (OTE κατα πρωτο λόγο και NOVA στη χώρα μας).
Μόνο εμπόδιο για την συνδρομητικη τηλεόραση  βάσει νομοθεσίας το οτι θα πρέπει να μεταδοθούν από «ελεύθερο» δίκτυο οι αγώνες της εθνικής κάθε χώρας αλλά και ο τελικός.
Ομως ετσι ανοίγει ο δρόμος για πρώτη φορά και στο ποδόσφαιρο για να μεταδοθούν μεγάλες διοργανώσεις και απο κλειστό κανάλι και όχι μόνο απι το κρατικό οπως για χρονια τωρα συνέβαινε!
Η γενικότερη εικόνα αποδιοργάνωσης που επικρατεί στη ΝΕΡΙΤ και η κακή οικονομική κατάσταση των πιο πολλών ιδιωτικών καναλιών ανοίγει το δρόμο για τα συνδρομητικά ωστε να πέσει ενα κάστρο που έμενε απαρτο ατην ελληνική τηλεόραση απο το 1970 που ξεκίνησαν με το Μουντιάλ του Μεξικού οι μεταδόσεις μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων! 


Πηγή : coppa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου